15-årsjubiléet

 

Sammanfattning av SjöCannes 15 års jubleum 21,22,23/9 2022

 

Jubleumsmiddag 21/9 på Caveau 30, Cannes

Totalt 40 personer SjöCannare med damer avåt en härligt komponerad meny med perfekt service på Caveau 30. Samma plats där SjöCannes i november 2007 formellt bildades i närvaro av 13 förhoppningsfulla kamrater. Idag är vi 73 medlemmar som fortsatt träffas under kamratliga former!

Flaggkapten Jörgen Krabbe hälsade välkommen och erinrade om vårt ursprung från 1963 då SjöLund i Lund bildades av reservare från kurs -63!

ExpO Göran Widén redovisade en imponerande statistik över antalet genomförda luncher, studiebesök och annat som genomförts under åren. Flaggkapten emeritus I Göran Befrits, Flaggkapten II emeritus Jörgen Krabbe, Flaggkapten III emeritus Mauritz Silfverstolpe och Nuvarande Flaggkapten Jörgen Krabbe har hållit Flaggen och Flaggan flytande under åren!

Flaggkapten läste under stort jubel upp hyllningskväde från inspector amiralen Peter Nordbeck (bifogas).

Sven Montan framförde sjungande telegram från 2 FA emeritus Tommy Hedenström.

Flaggkapten emeritus III Mauritz Silfverstolpe höll ett bejublat tal till kvinnan.

Middagen avslutades på något vingliga ben med trolig kompass

kurs inkvartering!

Utflykt till St Honorat 22/9 2022

21 ledamöter med damer tog färjan över till ”munkarnas ö”. Sightseeing under ledning av engagerad ciceron. Samtidigt fick vi möjlighet att kolla alla klassiska båtar som deltog i Regates Royales. Det hela avslutades med en sedvanligt härlig lunch i solskenets skugga!

SjöSlaget den 23/9 2022.

Under ledning av 2 FA Bo Strömgren genomfördes årets SjöSlag på Opio Valbonne. Denna gång med en speciell damklass. Efter traditionell romportion gav sig gänget ut på en aningen uttorkad bana – mer betong än gräs! Bosse tog sig inte bara friheten att leda damklassen runt utan tog med sina 37 poäng även över pokalen knappt före Sven Montan (samma poäng men högre hcp). Längsta drive till Bosse och närmast pinn Jörgen!

De tre dagarna avslutades sedan successivt med individuella övningar i områden runt Cannes och en ovanligt lyckad ”övning” kunde läggas till handlingarna.

pastedGraphic.png

Speak Your Mind